terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100        chrono 0 t/m 9 jaar        thema seksualiteit

 

13-02-2016

niet begrijpen seksuele spelletjes van M

 

95 X 1955

 

Toen ik een jaar of acht was, gebeurde er iets wat ik toen niet begreep:

M was met enkele meisjes in het bos (ik was er ook bij), bezig met rare dingen. Hij had een voorwerp dat die meisjes wel wilden hebben. M zei toen dat diegene het zou krijgen die een lange dennennaald in het spleetje tussen hun benen (ik wist toen niet wat de naam was) zouden durven houden gedurende een aantal minuten. Er volgde nog wat opdrachten. Ik begreep niet waarom die meisjes dat voorwerp wilden hebben en waarom ze zoiets raars daarvoor wilden doen.

 

Later thuis vroeg ik aan mijn moeder wat dat betekende. Ik merkte toen aan haar reacties wel dat er iets niet in de haak was, maar kreeg geen begrijpelijk antwoord. Vaag drong het tot me door dat ik zoiets nooit zou mogen doen.

 

In mijn studententijd begon ik wat meer te begrijpen van seksuele zaken. Toen ik M daar eens over sprak – dat ik er toen helemaal niets van begrepen had – herinnerde hij zich het voorval nog goed. Hij vertelde dat hij toen een flinke preek had gehad, en dat hij zich ook herinnerde dat ik erg geschrokken reageerde. Volgens hem had ik er toen geen idee van wat er fout was.

 

Dit antwoord riep bij mij weer nieuwe vragen op, maar die heb ik toen maar voor me gehouden. Pas toen ik zelf een relatie had (op mijn 30e) begon ik wat meer te begrijpen over seksuele gedragingen. Maar echt geïnteresseerd ben ik toen niet geworden.