terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100           chrono 70 jaar                    thema gezondheid

 

01-03-2016

 

luchtbevochtiger

 

86 G 2016

 

Daar ik de laatste tijd weer vaker last kreeg van een spontane bloedneus, heb ik onlangs een luchtbevochtiger aangeschaft. De vochtigheid in mijn appartement bleek schrikbarend laag te zijn. Minder dan 20%. Maar het vochtigheid gehalte bleef aan de lage kant.

 

Toen ik de opmerking hoorde dat een luchtbevochtiger niet zou helpen ten gevolge van de luchtafzuiging, heb ik de opening inde badkamer overdag en 's nachts dicht gedaan. De luchtafzuiging in de berging (die lucht aanzuigt via de slaapkamer) heb in ook met een deksel afgesloten. Het resultaat leek een flinke verbetering te zijn, maar zekerheid zal ik pas komende winter krijgen, want in diezelfde periode begon de buitentemperatuur te stijgen, zodat de centrale verwarming niet meer zoveel hoefde te werken.

 

Ik herinner me dat ik tijdens mijn studie ook vaak last had van een spontane bloedneus. Dat gebeurde in de collegezaal, maar ik lette toentertijd niet op de omstandigheden. Grote kans dat het in de winter gebeurde als de centrale verwarming veel werkte. omdat ik al snel niet meer veel naar college ging, heb ik er weinig last meer van gehad.

 

Op het werk bij Fokker kan ik me niet herinneren dat het veel gebeurde. Misschien werd daar wat zuiniger gestookt.

 

Toen ik later in een huis kwam te wonen met centrale verwarming, werd daar een enkele keer de thermostaat wat hoger gezet uit zorgzaamheid voor een oude moeder die op bezoek kwam en het wat koud had. Toen ik weer een spontane bloedneus kreeg ging ik eens op de thermostaat kijken om te ontdekken dat die op 25 graden was gezet. Waarschijnlijk in de hoop dat het dan sneller wat warmer zou worden, maar de kamertemperatuur liep tenslotte ook op naar 25 graden.

 

Maar toen de bloedneuzen de laatste tijd (na mijn verhuizing) weer begonnen op te treden werd me duidelijk dat die centrale verwarming de boosdoener was. Vandaar de aanschaf van de luchtbevochtiger.

 

 

En dan nu maar hopen dat ik deze zaak onder controle heb gekregen!