terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100          chrono 30 t/m 34 jaar    thema werk

 

10-01-2016

voorstellen op de afdeling

83 F 1976

 

Bij het voorstellen van de nieuwe collega's op de afdeling, werden er een paar vreemde dingen gezegd over een bepaalde collega. Ik begreep de toespelingen niet, en besteedde er verder geen aandacht aan.

 

In de loop van dat jaar kwam ik een rapport tegen van deze collega, dat ik erg interessant vond. Ik ging naar hem toe om wat meer te horen over zijn beschrijving. Al snel raakten we in een geanimeerd gesprek, waarbij ik veel informatie van hem kreeg.

Deze collega raakte echter geleidelijk steeds meer geïsoleerd. Toen hij een verzoek kreeg om een audit te doen (door het gehele bedrijf) nam hij die opdracht aan. Aan het einde van de opdracht kreeg hij zoveel positieve reacties van andere afdelingen, dat hij het aanbod om bij een andere afdeling te gaan werken, meteen aannam. Hij vertrok, en is nooit meer op onze afdeling langs geweest. Maar als ik hem tegen kwam zei hij nog altijd vriendelijk goedendag. Langzaamaan ontdekte ik dat dat bij de meeste oude collega's niet meer het geval was. Hij was dus dood gezwegen, en maar vertrokken. Maar zijn nieuwe afdeling was erg blij met zijn aanwezigheid.

 

Na mijn diagnose drong het besef bij mij door dat ik waarschijnlijk op eenzelfde manier was afgeschilderd bij nieuwe collega's. Als je dan niet met de bewuste persoon gaat praten, krijg je nooit door hoe die persoon echt is. Alleen mensen die mij kenden van voor Fokker of op een andere afdeling werkten en enkele leidinggevenden, hadden wel waardering voor mijn werkzaamheden getoond.