terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400        chrono 20 t/m 29 jaar        64 A4 autistisch: overig

 

23-11-2016

de sporen waren nog nat

 

312 A4 1970

 

Toen W. de aanhanger in de hangaar wilde zetten, moest dat achteruit gebeuren. De plek die daarvoor bestemd was, was nog net vrij. De hangaar was 36 meter diep, en de aanhanger 10 meter lang. De trekauto was een Amerikaanse slee van Ford (uit 1953).

 

Buiten viel natte sneeuw. Na veel gemanoeuvreer was het eindelijk gelukt om de aanhanger op zijn plaats te zetten. De chauffeur stapte uit en keek tevreden naar de combinatie en zei: “zo, dat is mooi gelukt”.

 

 

auto + aanhanger

 

 

De andere aanwezigen keken goedkeurend toe, maar ik keek wat meewarig naar de grond: op de betonnen vloer van de hangaar waren de sporen van de “strijd” nog goed zichtbaar. W. keek naar de sporen en voelde zich duidelijk ongemakkelijk, terwijl de anderen begonnen te lachen. Wat er op de vloer te zien was zag er zo uit:

 

 

Als ik dat moment nu overdenk, moet ik zeggen dat ik wel opmerkzaam was, maar sociaal wat ongepast heb gereageerd: ik had ook niets kunnen zeggen, of W. apart gewezen hebben op die sporen. Dan was zijn manoeuvre minder pijnlijk verlopen, en geen blamage geworden. Maar de waarheid verzwijgen voelt voor mij bijna net zo als een halve leugen (oftewel een leugentje om bestwil).

 

Verder is het natuurlijk wel opvallend dat ik me deze gebeurtenis nog precies weet te herinneren, na 46 jaar. Maar dat is voor een autist tamelijk normaal.

 

Ik begin me nu ook te realiseren dat ik mij hiermee niet erg populair heb gemaakt. Dit soort dingen werd niet geaccepteerd. Het lijkt een logisch gevolg dat ik zo langzamerhand buiten de “groep” raakte, en er niet meer bij hoorde. Dat laatste heb ik wel aangevoeld, maar de oorzaak was mij toen volledig onduidelijk.