terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 401 - 500        chrono 71 jaar        64 A4 autistisch: overig

 

02-07-2017

gebrek aan motivatie? of teveel ?

 

451 A4 2017

 

Toen ik bij een lezing had gehoord over motivatie (het lijkt wel of de motivatie ontbreekt), kwam het bij mij op dat het probleem bij mij eerder gezocht moest worden in: “een teveel aan motivatie”.

Als ik iets wil gaan doen, dan komen er steeds meer punten van aandacht bij mij op, die allemaal weer elk hun eigen aanpak vereisen. Om te beginnen moet ik dan alle zaken in de juiste volgorde aanpakken. En dat vraagt weer om een aanpak van die volgorde.

Als ik die aanpak op papier wil zetten, komen er vaak nog meer punten van aandacht bij, die in de volgorde van aanpak moeten worden ingepast. Het planning-maken van de totale aanpak vergt daardoor erg veel tijd, maar dan weet ik tenminste zeker dat het goed gebeurt.

Voor een “buitenstaander” lijkt er dan niets te gebeuren, want ik zit dan wel uitwendig stil, echter de “raderen draaien op volle toeren”. Al dat voorbereiden deed ik in gedachten, maar ik begin nu langzamerhand ervaring te krijgen in het opschrijven en, door knippen & plakken, overzichtelijker te maken hoe het moet gaan worden. Dat helpt al wel, maar het intikken vergt erg veel tijd.

 

Maar ik heb daarvoor onlangs iets gevonden: zie fragment 453 (hulpmiddel om ideeën gemakkelijker op papier zetten) .

 

Deze aanpak lijkt dus dat “teveel aan motivatie” te helpen beheersbaar te maken!