terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400        chrono 30 t/m 34 jaar        63 A3 autistischr: gedrag & contacten

 

22-05-2017

dat doe je erg efficiënt

 

355 A3 1979

 

Bij de zweefvliegclub moest eens een klusje gebeuren: de veer van een neushaak vervangen. Daartoe moesten de volgende dingen gebeuren:

1e trekkabeltje losmaken met 2 kleine steeksleutels

2e neushaak demonteren met 2 ringsleutels

3e neushaak vastklemmen in de bankschroef, tussen 2 houten plankjes om hem niet te beschadigen

4e de bout-moer loshalen waar de haak om draaide

5e de nieuwe veer aanbrengen

6e m.b.v. een hulpstuk de veer spannen en daarbij de haak weer vastzetten m.b.v. de bout + nieuwe borgmoer

7e de neushaak weer inbouwen m.b.v. 2 bouten + nieuwe borgmoeren

 

De benodigde gereedschappen en hulpmiddelen waren: 1 nieuwe borgmoer M6 dun, 2 nieuwe borgmoeren M6 normaal, 2 houten blokjes, 2 steeksleutels 8, 2 ringsleutels 12, het zelfgemaakte hulpstuk om de veer te spannen. En dan natuurlijk ook nog de nieuwe veer.

Al die spullen en gereedschappen lagen in verschillende kasten, terwijl de werkbank met bankschroef aan het eind van die kastenrij stond. Ik liep naar de kasten waarin de steek- en ringsleutels lagen, pakte deze, ging naar het zweefvliegtuig en begon de neushaak te demonteren. Toen liep ik weer langs de kasten en pakte alle overige benodigde hulpstukken, en ging naar de werkbank. Daar aangekomen bleek ik alle dingen gepakt te hebben en kon de klus afgemaakt worden. Na het monteren van de neushaak werkte die weer prima en kon het gereedschap weer opgeruimd worden. Zo ook de overige hulpstukken.

Toen zei iemand: “dat doe je toch erg efficiënt, Arnoud. Want je hebt geen enkel ding vergeten”. Verder bleef het stil, dus ik heb daarop niets meer gezegd. Complimentjes krijgen was ik niet zo gewend. Daar voelde ik me toen onprettig bij.

 

Na mijn diagnose, ben ik naar aanleiding van dit voorval, gaan nadenken. Ik heb, zolang als ik me kan herinneren, altijd zacht gepraat & en me stil bewogen. Er is wel eens iemand van mij geschrokken, omdat die persoon me niet had horen aankomen. Alsof ik me onzichtbaar had willen maken.

Misschien is dat wel gekomen door mijn jeugd, waarin ik door zo te doen minder aandacht kreeg van mijn moeder. Omdat ik die aandacht toenertijd waarschijnlijk al als onprettig ervaren heb.