terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 101 - 200        chrono 35 t/m 39 jaar       63 A3 autistischr: gedrag & contacten

 

03-04-2016

 

gift met voorschot van belasting

 

191 A3 1983

 

Een collega die lid was van een Rotaryclub, kwam op een keer langs met een formulier waarop je kon intekenen voor een bedrag per meter bij een onderwater fiets-poging. Het bedrag zou gaan naar een goed doel. Als je intekende moest je het “verdiende” bedrag zelf overmaken naar dat goede doel. Een paar mensen van die club zouden op een verzwaarde fiets proberen zoveel mogelijk afstand af te leggen. De fiets zou staan op de bodem van het diepe bassin in een zwembad. De fietsers moesten zonder hulpmiddelen ( bv. aqualong of dergelijk) bij toerbeurt proberen naar de fiets te duiken, er op gaan zitten en dan zover mogelijk trappen. De afstand die in een bepaalde tijd zou worden afgelegd bepaalde het bedrag van jouw gift.

 

Ik ben niet gaan kijken, maar toen het evenement had plaats gevonden, bleek dat ik 120 gulden zou moeten doneren aan het goede doel.

 

Aangezien ik voldoende geld per jaar schonk aan goede doelen, kon ik dit bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dan zou ik 50% terugkrijgen, dus zelf maar de helft schenken, Ik bedacht toen dat ik 240 gulden zou moeten doneren om zelf 120 gulden kwijt te zijn.

 

Ik heb toen 240 gulden overgemaakt met als mededeling: “gift + voorschot van belastingdienst”. Ik nam aan dat de persoon die dit zou lezen niet zou gaan twijfelen of er iets teruggestort zou moeten worden, maar dat elk bedrag welkom was.

 

Toen ik dit op het werk vertelde zag ik veel verbaasde gezichten. Waarom meer betalen dan je moest? hoorde ik ze al denken.