terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 101 - 200           chrono 70 jaar                    63 A3 autistischr: gedrag & contacten

 

03-04-2016

bloemstukje

 

184 A3 2016

 

Toen er eind maart werd aangebeld, voor het bezorgen van een bloemstuk, vroeg ik eerst of het adres wel klopte: ik kreeg nooit een bloemetje. Maar de bezorger las mijn naam en adres van het label, dus het moest wel goed zijn. Verwonderd vroeg ik mij af of iemand al wat vroeg aan mijn verjaardag had gedacht? Maar toen ik de verpakking had verwijderd bleek dat het gestuurd was als voorjaarsgroet uit Apeldoorn. Daarop drong tot me door wie mij dit had gestuurd. En meteen daarna voelde ik in mij achterhoofd alsof er een watergolf op uitbreken stond. Dat gevoel had ik wel eens eerder gehad, maar die keer wist ik niet goed wat dat kon betekenen. Na enige minuten kwam deze keer de gedachte bij mij op dat dit misschien wel iets te maken had met ontroering.

 

Dat maakte mij verbaasd: ik dacht dat ik dat soort gevoelens niet had. Maar het licht branderig gevoel achter mijn ogen klopte met wat ik daarover wel gehoord of gelezen had.

 

Was dan misschien toch mijn gevoel voor ontroering wel aanwezig maar door andere dingen uit mijn jeugd onderdrukt? En dus niet direct een gevolg van mijn autisme? Alhoewel dat natuurlijk wel mede een rol kan hebben gespeeld.

 

Het leven zit vol verrassingen, maar deze kwam totaal onverwacht.