terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100        chrono 20 t/m 29 jaar        thema A2 autistisch: prikkels

 

02-02-2016

zelf koken

 

78 A2 1966

 

Tijdens mijn studie ben ik voor een paar maanden naar een kookcursus gegaan. Dat was op de huishoudschool, tezamen met andere studenten van dezelfde vereniging. Aan het einde van de cursus was het enige dat ik geleerd had: dit vind ik niet leuk! Ik ging dus maar netjes elke dag eten bij de eigen eettafel van de studentenvereniging waar ik lid van was. Dat was alleen door de week, maar in het weekeinde gingen we met de zweefvliegclub toch al steeds eten bij de chinees (die was gelukkig nog laat open).

 

Zelf bedenken wat ik wilde eten ging moeizaam. In een restaurant van een menu iets uitkiezen ging goed. Zo goed blijkbaar dat iemand eens zei: “ik kies maar hetzelfde als Arnoud, want dat ziet er altijd lekker uit”.

 

Tijdens een zweefvliegkamp moest ik ook maar een keer koken. Iemand zou wel de boodschappen doen, maar dan moest ik het koken doen. Precies gedaan wat me verteld was. Ze vonden het lekker: dat moest ik nog maar eens doen. Ik was daar niet blij om, want ik had er zelf totaal geen plezier in gehad.

 

Een ei bakken gaat wel goed, een omelet met alleen een plakje kaas erop ook nog wel.

Een lekkere omelet met meerdere extra's wordt al gauw een rommeltje.

Een stukje vis bakken met wat viskruiden levert me weinig tot geen plezier bij het maken, en het resultaat eet ik maar vlug zonder commentaar op.

 

Maar in een restaurant bestellen van de kaart, dat levert me veel plezier!