terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400        chrono 70 t/m 79 jaar        thema A2 autistisch: prikkels

 

25-12-2016

telefoontje uitstellen

 

348 A2 2016

 

Toen ik niets hoorde over het ophalen voor het Kerstdiner, bemerkte ik dat ik me onprettig begon te voelen over de te volgen stap. Normaal opbellen en navragen riep terughoudendheid op. Er kwamen gedachten bij mij op dat het telefoongesprek vervelend zou verlopen. Dat ik er op werd gewezen dat ik me niet goed had aangemeld. Of dat het niet meer geregeld kon worden. Allemaal mijn schuld.

 

Langzamerhand drong het tot me door dat ik dit proces al veel vaker had meegemaakt. En dat ik daardoor maar had afgezien van actie. Dan zou ik zo'n vervelende ervaring niet hoeven meemaken.

Na wat langer nadenken, realiseerde ik mij dat dit telkens tot een verkeerde beslissing had geleid. Ik moest niet zo negatief denken en “gewoon” de telefoon pakken.

 

Toen ik vertelde wat er aan de hand was, werd er vriendelijk gereageerd. Er werd meteen gezocht naar een oplossing. Ik zou teruggebeld worden. Nog geen 10 minuten later werd ik gebeld met de mededeling dat ik opgehaald zou worden, en door wie. Alles zou dus goed komen.

 

De vraag bleef wel bij mij ronddraaien, waarom ik zo moeilijk had gedacht. Wat was de oorzaak? Bang om afgewezen te worden bij mijn vraag om hulp?

 

Na het diner kregen we allemaal een “goodiebag” met daarin ook een dichtbundel van Marian. Daarin las ik de volgende tekst: “Ik werd getest als zeer angstig, wat ik onzin vond, ik deed gewoon een heleboel dingen niet”.

Dat leek erg goed te passen bij mijn gedrag. Daar moet ik maar eens mee aan de slag gaan.