terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400        chrono 40 t/m 49 jaar        thema A2 autistisch: prikkels

16-05-2017

duif fileren met mes en vork

 

343 A2 1999

 

Vanwege mijn verjaardag, had mijn vriendin het plan opgevat om in een speciaal restaurant te gaan eten. Het diner dat ze had uitgekozen bestond uit een (lekkere) soep, gevolgd door gebraden duif. Tot mijn schrik bleek de duif (gelukkig een klein formaat) in een geheel gebraden te zijn, en werd zo opgediend. Ik kan me niet meer herinneren hoe de schotel er uit zag, maar dat was ongetwijfeld met veel zorg en de beste bedoelingen gedaan.

Maar ik hield absoluut niet van kluiven, vooral had ik een hekel aan plakkerige vingers. Ik heb toen de duif gefileerd, uitsluitend met mes en vork. Servetten en kommetjes met water waren voor mij een gruwel/ Het fileren lukte me goed en tamelijk vlug. Mij vingers bleven schoon,zodat ik het water uit de kommetjes niet nodig had. Het servet heb voor de zekerheid wel gebruikt.

Het vlees smaakte heerlijk, en ik kon van de rest van het diner lekker genieten, zonder te moeten/hoeven kluiven. Maar mijn vriendin was wel geschrokken van mijn reactie. Zij zei dat ze mij nooit meer een dergelijk diner zou (laten) voorzetten. Ik dacht zelf dat ik weinig had laten merken, maar blijkbaar heeft mijn vriendin van mijn gezicht wel gezien hoe ontsteld ik was.

 

Dat andere mensen mijn gezicht kunnen “lezen” was iets dat ik toen niet wist. Maar na het lezen over autisme begon dat geleidelijk duidelijk te worden. Blijkbaar stuurt het “actieve” deel van mijn brein wel mijn gezichtsspieren aan om mijn gevoelens te tonen, maar ben ik me daarvan totaal niet bewust. Meestal voel ik ook niet dat mijn gezicht iets uitdrukt. Het is alsof mijn brein uit 2 gedeelten bestaat, die weinig communiceren. Het deel dat mijn lichaam en gevoelens aanstuurt lijkt dan wel op normale snelheid te werken, het deel dat mijn “executieve functies” regelt lijkt vertraagd te werken, met soms wel meer dan een dag vertraging. En dat sluit wel aan bij fragment 388 (communicatie met de Maan & Mars).