terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 401 - 500        chrono 71 jaar        thema A2 autistisch: prikkels

 

 

21-07-2017

vermoeidheid niet goed voelen?

 

458 A2 2017

 

Toen ik onlangs naar een winkel liep, kreeg ik opeens het idee dat ik wat langzamer kon gaan lopen. Dat ben ik toen bewust gaan doen. Weer enige tijd later bedacht ik dat dat langzamer lopen een goed idee was geweest.

 

Twee dagen later herinnerde ik me dit voorval, en ging me afvragen wat er gebeurd was. Waarom ging ik langzamer lopen, en waarom bedacht ik dat dat een goed idee was geweest? Ik kon me er niets bij bedenken, maar wel dat ik misschien een signaal van mijn lichaam had gekregen, en opgemerkt! Dan was de gedachte dat het een goed idee was geweest om wat langzamer te gaan lopen misschien wel een signaal geweest dat het zo beter was. En dat ik dus begon te voelen dat mijn lichaam vermoeid was.

Dat kon dus betekenen dat ik me er langzamerhand van bewust aan het worden was dat mijn lichaam signalen gaf en dat ik die vaag opmerkte. Daar moest ik maar vaker aan gaan denken, omdat dat wel eens kon helpen om mijn ondergevoeligheid voor dat soort prikkels te verbeteren.

Misschien was dit wel een gevolg van het overdenken van mijn ondergevoeligheid. Tot voor kort was ik me niet zo goed bewust geweest van deze effecten, maar die bewustwording kon dus misschien wel helpen vooruitgang te boeken.

Dat is een hoopvolle gedachte!

 

Zie ook fragment 456 (marcheren in dienst), en fragment 457 (4 uur fietsen of wandelen zonder stoppen).

 

Nog weer later kwam de gedachte bij mij op dat mijn slechtere conditie er ook wel de oorzaak van kan zijn dat ik nu sneller aan het eind van mijn uithoudingsvermogen ben, waardoor ik die signalen wat beter begin te voelen: wel laat maar toch nog op tijd.