terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100        chrono 40 t/m 49 jaar        thema autistisch

 

02-11-2016

Inzicht

 

79 A 1989

 

Ik vergeet soms wel eens iemand te bedanken, of ik denk er te laat aan.

 

Ik merk soms niet dat ik te lang doorpraat. Hoewel ik dat al bij Fokker geconstateerd had, ca. 1989

 

Ik ben een slechte gastheer: ik vergeet mijn gasten wat te drinken aan te bieden. (zelfs de muggen blijven bij mij weg, alsof ze al weten dat ze toch niks te drinken krijgen!) dit is wel erg droge humor!

 

Soms duurt het wat langer voordat ik iets door heb wat niet direct bij het gesprek hoort. Bijvoorbeeld een begroting bij de tandarts = alles wat bij eerstvolgende afspraak gaat gebeuren. Ik realiseerde me pas de volgende dag dat deze begroting niet iets was wat in de toekomst misschien nodig zou zijn.

 

Terugkijkend op mijn leven besef ik nu dat ik moeilijkheden heb met open vragen. Ik kan dan geen antwoord geven. Soms komt het antwoord dan enkele dagen later. Maar als die open vraag gevolg wordt door een meer gesloten vraag (die de vraag verduidelijkt) dan lukt het veel sneller. Dit kwam bijvoorbeeld aan de orde in fragment 58, (zwaartepunt-problematiek F.27), en fragment 77, (wat drinken).

 

Lange tijd dacht ik dat dit voor mij niet een probleem was. Maar onlangs drong het tot me door dat ik daar wel een probleem mee heb. Het lijkt daarom raadzaam om het uitzoeken van vragen niet meer telefonisch af te handelen, maar schriftelijk (via e-mail bv.) zodat ik vragen en/of antwoorden in mijn eigen tempo kan verwerken.