terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                             thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100        chrono 30 t/m 34 jaar         thema hobby

 

08-06-2016

in wedstrijdleiding NK

 

56 Z 1977

 

In het voorjaar van 1977 werd ik benaderd met de vraag of ik mee wilde werken aan de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen van dat jaar. Na mijn acceptatie van dit verzoek werd ik al gauw tot assistent wedstrijdleider onder Rika benoemd. Mijn werkzaamheden zouden dan vooral bestaan uit opdrachten uitdenken. Daar ik gemarkt had dat vele zweefvliegers de punten die ze voor een dag kregen toebedeeld niet goed begrepen, heb ik een toelichting op de werking van de puntentelling geschreven. Deze heb ik aan het wedstrijdreglement toegevoegd.

Om hiervoor niet een normale vakantie onmogelijk te maken, heb ik toen 2 weken vakantie extra (onbetaald) hiervoor opgenomen. Dat hielp goed om over het debacle bij de studentenclub heen te komen.

De wedstrijden werden een succes, zoals door velen beaamd.

 

In 1978 werd ik toen opnieuw gevraagd om bij de Nationale Wedstrijden assistent bij Nemy te worden. Ten gevolge van de werktijdverkorting bij Fokker heb ik toen toch 2 weken vakantie opgenomen. Tijdens de wedstrijden bleek dat 1 deelnemer die ook bij Fokker werkte, door slecht weer 3 dagen kon werken en daardoor door de blokweek geen vakantie had hoeven opnemen. Ik wilde perse aanwezig zijn, dus ik heb deze mogelijkheid niet overwogen. Was dit plichtsbesef van mij?

Tijdens de wedstrijd ontstond er wat gerommel, door afkeuren van een finishpassage. Dit is door Nemy achter mijn rug om “geregeld”. Ik voelde mij daardoor in mijn hemd gezet. Het leek wel gebaseerd op vriendjes-politiek.

 

Weer een jaar later in 1979 heb ik toen de voorbereidingen van het NK geleid (januari – juni). Dit verliep soepel en snel, zonder ruzie of lange vergaderingen. Daarover kreeg ik van de medewerkers veel waardering. Tijdens wedstrijd heb ik niet meegewerkt in de wedstrijdleiding, ik was alleen weekeinden aanwezig. De voorbereidingen bleken prima in orde!

 

Daarna ben ik niet meer gevraagd.

Als alles gladjes verloopt kom je niet in beeld = dan word je vergeten.

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in bv. de politiek: hoe meer geschreeuw, hoe meer aandacht!

 

Mijn toelichting op de werking van de puntentelling bleek geschrapt te zijn: degene die dat gedaan had begreep er niks van, zowel de puntentelling als de toelichting!