terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                          thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100     chrono 30 t/m 34 jaar     thema levensbeëindiging 

 

10-01-2016

zwarte dagen

 

53 L 1976

 

Begin september gebeurde er iets ingrijpends in de hangaar op Ypenburg: Raymond zei tegen me dat ik maar beter niet meer zoveel aan de vliegtuigen moest werken. Ik moest anderen ook de kans geven om de vliegtuigen te inspecteren. Waarom ik nog zo vaak aanwezig was bij de studentenclub, terwijl ik geen student meer was? Ik was verbijsterd, en tevens merkte ik dat iedereen in de buurt opeens erg stil was. Het leek wel of iedereen zich het liefst onzichtbaar wilde maken. Vrij snel daarna ben ik maar weg gegaan. Thuisgekomen ben ik gaan nadenken over wat er aan de hand kon zijn. De reacties van alle andere aanwezig leden van de DSA bevreemden mij het meest. Was er een hetze tegen mij? In datgene wat er gezegd was, was er ook sprake van dat men blijkbaar vond dat ik niet had moeten vragen om de St.Cirrus te mogen gebruiken voor een wedstrijd in Engeland. Ik had moeten inzien dat het bestuur dat niet kon weigeren, maar ik had er dus niet om moeten vragen.

 

Ik besloot toen maar om voorlopig niet naar Ypenburg te gaan, hoewel ik niet goed wist wat ik dan zou moeten doen. Toen ook nog mijn relatie met C. uitraakte, viel ik in een zwart gat. Ik had het gevoel dat ik leefde als een zombie. Langzaamaan begon ik me af te vragen wat mijn leven nog voor zin had. Mijn gedachten gingen steeds meer de richting op van bedenken hoe ik een eind aan mijn leven zou kunnen gaan maken.

 

Vaak betrapte ik mezelf er op dat ik regelmatig een dikke boom bekeek om te kijken of die wel geschikt zou zijn om tegen te pletter te rijden. Maar dan kwam ook steeds weer de gedachte op: “nu maar niet, want dat is zo vervelend voor de mensen waar ik nu vandaan kom”. Er zat dus diep in mijn wezen een wil om in leven te blijven. Ik zou dus met dit leven moeten doorgaan. Daar moest ik me maar bij neerleggen.Maar leuk zou dat niet worden.