terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      auspie-logisch                     chrono-logisch                         thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 1 - 100    chrono 65 t/m 69 jaar     thema diversen

 

18-10-2016

bak zeil halen

 

52 D 2015

 

Toen ik eind 2014 ging denken aan verhuizen, heb ik eerst een begroting gemaakt van de kosten. Als er dan vloerbedekking nodig was zou ik nieuwe moeten kopen. De beste keus leek mij om zeil te nemen, net zoals ik al had in Oirschot. Die vloerbedekking was al oud en dus ongeschikt om mee te nemen. Dat betekende dus: vloerbedekking kopen. In de winkel werd mij desgevraagd een schatting gegeven van de kosten. Dat zou voor 50 vierkantenmeter circa € 1000 bedragen. De andere kosten leken ook binnen mijn budget te vallen, dus dan maar beginnen met zoeken.

 

In maart 2015 kreeg ik een appartement aangeboden in de “Wilgenhof”. Maar daarbij bleek de vloer volledig kaal te zijn. Toen ik dus maar zeil ging uitzoeken in de reeds bezochte winkel, om een “bak zeil” te halen, zag ik een zeil met een mooi dessin, voor circa zelfde prijs. Dat heb ik toen besteld. De totaalprijs kwam op iets meer dan 2000 euro, omdat dat zeil niet een aanbieding was. De aanbieding behelsde het gratis leggen plus gratis ondertapijt. Maar dat gold alleen bij enkele zeildessins. Een lage prijs als lokkertje zodat je weer die winkel binnengaat. De 2e keer halen ze je dan wel over om iets duurders te kopen in je enthousiasme Ik heb me op dat moment waarschijnlijk niet goed gerealiseerd dat dat 1000 euro duurder was dan aanvankelijk gedacht. Met nog enkele tegenvallers liepen de kosten van de verhuizing wel flink op tot meer dan het dubbele van de oorspronkelijke begroting.

 

Dit klinkt misschien wel erg gefrustreerd. Dat is ook zo: ik schrijf dit stukje om mijn gram halen. Over beter gezegd: veel meer, niet 1 maar wel duizend.

 

Dus zeg maar: na een bak zeil halen volgde een kilo gram halen!

 

Voor de verhuizing: op 4 april 2015

Na de verhuizing: op 16 mei 2015