terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                          thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 501 - 600    chrono 71 jaar     thema diversen

 

21-03-2018

 

 

de kraai en het ree

 

501 D 2018

 

Gedurende 1991 kwam ik regelmatig bij een psychotherapeute op consult. Tijdens 1 van die sessies kreeg de opdracht om mee voor te stellen dat ik op en bankje zat op een berghelling in het bos, met uitzicht over het dal. Die plaats paste goed bij mijn vakantieherinneringen. Terwijl ik daar zo zat, in gedachten, was de vraag of er iets in me opkwam dat op dat pad verscheen.

Er kwam een beeld bij mij op van een stel kraaien die luid aan het schreeuwen waren. Aan de andere kant verschenen wat later een paar reeën die voedsel aan het zoeken waren. Een ree vroeg aan de kraaien, waarom zij zo veel lawaai maakten? Na een tijdje waren alle kraaien op één na weg, en werd het wat rustiger. De kraai vertelde toen dat er zo veel geschreeuwd werd vanwege het feit dat ze geen eten konden vinden. De grond lag onder een laag sneeuw en ijs, waardoor er geen noten te vinden waren. Het ree trapte toen met zijn voorpoten wat sneeuw en ijs kapot, waardoor de kraai wat noten kon vinden. Daarop vertelde het ree dat ze geen vers gras konden vinden. Toen vertelde de kraai dat hij aan de overkant van het dal wat vers gras had gezien. De kraai vloog op, naar de andere kant van het dal, en ging daar boven het stukje met vers gras vliegen. Toen het ree daar was aangekomen, bracht hij het ree er naar toe. De andere reeën waren er ook naar toe gekomen, en die hadden dus ook wat te eten.

 

De psychotherapeute was verbaasd over mijn (bedacht) verhaal. Ze zei dat het bijzonder was dat ik aan 2 soorten dieren had gedacht. Haar uitleg kan ik me niet meer herinneren, maar wel dat zij dat erg apart vond.