terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht            aspie 401 - 500         chrono 71 jaar          thema gezondheid

 

 25-09-2017

 

uiteindelijk kreeg ik de aandacht & zorg die ik nodig had

 

481 G 2017

 

Toen in de 3e week er een nieuwe ploeg verpleegkundige aantrad, veranderde er voor mij veel: 1 broeder ging meteen proberen een 1-persoons kamer voor mij te regelen. Een zuster ging meteen wat extra drinken voor mij halen, zonder te vragen en met de aansporing dat ik moest bellen als ik wat te drinken nodig had: daar was zij voor.

De broeder sloot meteen het gordijn rond mijn bed, en zei mij mijn oordopjes in te doen. Dan zou ik meer rust krijgen. Al gauw kwam hij terug met een andere broeder, die mij elke 2 uur zou komen aansporen om wat te gaan lopen, indien nodig zou die bij mij blijven voor het geval dat i.v.m. mijn slechtziendheid nodig was. Op die manier werd ik aangezet om wat meer te gaan bewegen.

De zuster kwam geregeld langs om te controleren of ik nog genoeg te drinken had, want soms was de katheterzak was wel erg donker. Dat was een teken dat ik te weinig dronk.

Zij zei dat ik maar vaker moest bellen, want zij was er voor om te zorgen dat ik kreeg wat ik nodig had.

 

In de eerste twee-en-een-halve week was er niets gezegd over te weinig drinken. Ook leek het er op dat mijn autisme niet goed bekend was, maar dat bleek dus wel goed in mijn patiëntendossier te staan. Want anders hadden de twee verpleegkundigen in die nieuwe ploeg niet zo adequaat gereageerd.