terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 401 - 500          chrono 20 t/m 29 jaar      thema studie

 

12-11-2017

per trein naar scooter-rijexamen

 

401 S 1968

 

Die dag ging ik naar het station om per trein naar Rijswijk te gaan. Op het perron ontmoette ik iemand die me vroeg wat ik ging doen. Ik vertelde dat ik naar het rij-examen ging. Op de vraag wat voor rij-examen, was mijn antwoord: een scooterrijbewijs. Daarop volgde de vraag ik dan geen scooter nodig had? Toen moest ik wat extra uitleg gegeven.

 

Ik had het examen al gedaan en was geslaagd voor het praktijkexamen. Maar het bleek dat ik gezakt was voor het theorie-examen. Blijkbaar kende ik de theorie niet goed genoeg.

Omdat ik niet had gehoord dat de theorie veranderd was vanwege de nieuwe verkeersregels, had ik niets nagelezen. Aangezien ik met het autorijbewijs al theorie had gedaan, dacht ik dat ik alles wel wist. Maar ik was dus gezakt door de nieuwe verkeersregels niet te kennen. Ik moest dus herexamen doen in Rijswijk in het gebouw van het CBR. Dat gebouw lag vlakbij het station dus ging ik per trein, zo simpel lag dat.

 

Maar pas op dat moment drong het tot me door dat de situatie vreemd klonk voor anderen, terwijl die situatie voor mij heel normaal leek.