terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                          thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400        chrono 30 t/m 34 jaar         thema hobby

 

05-06-2017

bewonderaarster van Hitler niet willen ontmoeten

 

372 Z 1978

 

Tijdens de EURO-glide zweefvliegwedstrijd op vliegveld Dunstable werd er een barbecue gehouden. Je kon (vooraf te betalen), een stuk vlees bestellen. Toen ik dat stuk vlees wilden halen, bleek er veel drukte te zijn: er was een “speciale” gast. Die kreeg het beste stuk vlees, en de rest moest wachten. Toen ik uiteindelijk aan de beurt was, bleken er alleen nog maar stukjes spek (zonder vlees) te zijn. De speciale gast was een kleine oudere vrouw, die captain op een Boeing-747 was. Frau Flugkapitain! Maar om daarom nou zo'n drukte te maken?

Toen ik hoorde dat dat Hanna Reitsch was, de prive-piloot van Adolf Hitler, zei ik tegen mijn buurman dat ik die persoon geen hand wilde geven. Waarom deden al die anderen dat wel? Het antwoord: “ze had in een boek alles van zich af geschreven”. Dus nu was alles toch in orde?

 

Daarop heb ik me omgedraaid, en ben zo gauw mogelijk uit de buurt gegaan. Het stuk vlees hoefde ik al niet meer. De hand vastpakken, die ook Hitler meermaals had aangeraakt? Dat wilde ik beslist niet!

Raar volk, die Engelsen!