terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 301 - 400          chrono 50 t/m 59 jaar      thema werk

 

 15-06-2017

slecht in mezelf verkopen

 

368 W 1996

 

Nadat Fokker in 1996 failliet was gegaan, moest ik naar een andere baan gaan solliciteren. Ik was net 50 jaar geworden, en overal werd gezegd dat dat dus moeilijk zou worden. Naast een cursus, die door de Europese unie werd betaald, besloot ik om ook zelf een deskundige t.a.v. solliciteren in te schakelen. Daarbij kwamen ook zaken aan de orde die bij een gesprek gevraagd konden worden, zodat je je daarop kon voorbereiden.

Een van de vragen luidde: “kun je ook iets noemen waar je slecht in bent”? Het antwoord moest dan natuurlijk wel acceptabel zijn, maar niet duidelijk onjuist.

Het beste antwoord leek mij: “ik ben erg slecht in mezelf verkopen”. De trainer vond dat een zeer goed antwoord, want het was duidelijk juist en direct te constateren door de personeelsmanager die ik tegenover mij zou aantreffen, maar ook totaal niet slecht voor het uitoefenen van de soort baan waar ik in geïnteresseerd was.

 

Na 4 maanden kon ik weer aan de slag, bij een detacheringsbureau. Een uitnodiging van de andere Fokker-mensen uit de cursus via Fokker om elkaar nog eens te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen heb ik daarom afgezegd: ik wilde niet in de eerste maand al meteen een dag vakantie opnemen. Een verbaasde reactie volgde, want van de 25 mensen in de cursusklas was ik de oudste, maar ook de enige die al een baan had. Mijn besluit om zelf ook nog een deskundige in te schakelen was dus een juiste keus geweest.