terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                          thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 301 - 400      chrono 40 t/m 49 jaar       thema diversen

 

09-06-2017

 

meubels kopen voor nieuwe huis

 

360 D 1990

 

De inrichting van het nieuwe huis (zoals gezien bij de bezichtiging bij de vorig bewoners) inspireerde mij over de te kiezen meubels. Lederen bank en fauteuil, met een lage maar lange salontafel. De eethoek had ik al, terwijl ik de boekenplanken hetzelfde wilde houden als in mijn oude huisje. Verder wilde ik een nieuw bed. Mijn oude bed kon dan mooi in de slaapkamer voor logees, en het bureau in het kleine slaapkamertje op de overloop.

Dus een bank met een fauteuil uitzoeken. Daarvoor heb ik meubelboulevards door een groot deel van het land afgezocht. Als ik een fauteuil of bank de moeite waard vond, noteerde ik merk en winkel. Ook fauteuils die volstrekt niet voldeden werden gememoreerd, maar dat hoefde ik niet op te schrijven.

In één winkel vertelde de verkoper mij dat een zitbank met aparte fauteuil(s) echt niet kon (en dus ook nergens te vinden zou zijn), waarna ik daar maar weg ben gegaan. In de volgende winkel vond ik een toonzaal alleen maar gevuld met combinaties van een zitbank met aparte fauteuil. De hele zaal vol, dus de verkoper had mij proberen af te houden van aanschaffen wat hij niet voorradig had. Vertrouw dus nooit de woorden van een verkoper!

Toen ik weer eens een fauteuil vond die erg lekker zat, noteerde ik weer het merk. Daarbij kwam ik tot de ontdekking dat ik die fauteuil al 2 keer eerder had opgeschreven. Dat leek mij het moment om mijn keuze te maken voor die fauteuil. Een goede bank had ik tot op dat moment nog niet gevonden.

Tenslotte vond ik een zitbank die aan al mijn wensen voldeed: zowel qua zitdiepte, hoogte van de rugleuning alsook de breedte waardoor je er ook lekker languit op kon liggen. Daarmee leek mijn zoektocht geslaagd, helemaal toen ik een mooie glazen tafel vond die er goed bij paste. Dat had ruim 2 maanden elke zaterdag gekost, maar ik was dan ook zeer tevreden met het resultaat.

Ondertussen had ik in Delft een waterbed uitgezocht. Dat kostte maar 1 zaterdagmiddag.

 

Toen ik verhuisd was, kwamen alle bestelde meubels al gauw ook an. Ik was zeer tevreden over het resultaat van mijn inspanningen. Geen wekenlang gezaag en getimmer, maar als vrij snel op orde. Zo had ik het nog nooit eerder meegemaakt. Maar ik had ook nog nooit eerder zoveel geld (en tijd) besteed aan mijn (eigen) wooncomfort. Mezelf verwennen bleek toch wel erg prettig.