terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                                thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400        chrono 65 t/m 69 jaar        thema vakantie

 

21-01-2017

niesbui van 80 gulden

 

356 V 2014

 

Tijdens mijn week vakantie op Curaçao maakte ik op een dag een tripje met een glasbodemboot. Na afloop heb ik besloten terug te lopen. Dat was 5 km dus dat zou wel 2 uur kosten met rustpauzes. Onderweg nog een paar keer een leguaan zien oversteken, één keer op 3 m afstand. Natuurlijk te snel om mijn fototoestel te pakken.

In Otrabanda, net voor de brug kreeg ik een niesbui. Een man vroeg of alles goed ging, en we raakten aan de praat. Hij vroeg of ik zin had om wat typisch Curaҫoa's te eten, dan wist hij wel een goed restaurantje. Hij liep mee, circa 500m west van de Wilhelminabrug. Aangekomen ging hij aan een tafeltje zitten en bestelde 2 bier. Daarna bestelde hij wat te eten voor mij, en vertelde wat meer over “Korsou”. Toen vroeg hij of hij voor zichzelf ook wat mocht bestellen, dus dat zou op mijn rekening gaan leek mij. Ik gaf toestemming, en we namen nog ieder een biertje. Toen ik uitgegeten was ging hij de rekening vragen. Die was NAG 62. Ik had een briefje van 50 en 1 van 25 plus nog wat kleingeld. Hij zij dat er nog wel wat fooi bij mocht., en ik zij ja. Hij kwam met wat munten terug en legde die op tafel. Toen ik die in mijn portemonnee wilde doen, zij hij: nee nee, dat is de tip. Later realiseerde ik mij dat dat de munten waren die hij uit mijn weer portemonnee had gehaald, dus de 75 gulden waren volledig gebruikt. Hoeveel daarvan hij zelf had gehouden weet ik dus niet. Hij vroeg toen we weg gingen, of ik nog 10 gulden voor hemzelf had. Maar ik had alleen nog wat kleingeld. Na een korte afstand vroeg hij of ik de weg zelf terug wist. Ik zij ja, en hij vertrok. Er was aan mij niets meer te verdienen!

 

Verderop heb ik toen maar wat geld gepind. Een ervaring rijker, maar wel ca 80 Antiliaanse gulden armer. Naar de kamer gegaan, en op bed gaan liggen, tot 18h30.