terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400       chrono 20 t/m 29 jaar      thema studie

 

14-04-2017

Volkel herkend

 

314 S 1967

 

Tijdens de studie Vliegtuigbouwkunde was er 2 keer de gelegenheid om met een vliegtuigje mee te vliegen. De 1e keer was een introductievlucht vanaf vliegveld Zestienhoven geweest met een 2-persoons sportvliegtuig, de 2e keer was een vlucht met een 8-persoons, 2-motorig toestel van het NLR (Nederlands Lucht- & Ruimtevaartlaboratorium). Het was de bedoeling bij dit practicum om metingen te doen tijdens een klimvlucht, waarna later de metingen moesten worden uitgewerkt t.b.v. prestatieberekeningen.

Als zweefvlieger was het vliegen voor mij niet zo onbekend als de 3 andere studenten. Al snel had ik door dat we vanaf Schiphol naar het zuidoosten vlogen. Ik meende aan mijn rechterhand de tv-toren van Lopik te zien voorbijkomen (ik achterste voren aan een console met enkele meet-instrumenten). Aangezien we voortdurend klommen, was het logisch dat we die kant op gingen. Dat was namelijk een gebied dat vrij was van luchtwegen voor verkeersvliegtuigen. Na een halfuur zag ik een vliegveld, waarvan ik meende dat het een militaire vliegbasis was. Dan moest dat volgens mij Volkel zijn. Ik wees de persoon tegenover mij op het vliegveld en zei dat dat Volkel was. De begeleider van het practicum zag dat en vroeg via de intercom aan de piloot waar we waren. Het antwoord: rechts van ons ligt Volkel.

 

Mijn navigatie was dus prima in orde. Ik had tijdens de vlucht dus nog voldoende tijd gehad om van het uitzicht te genieten, en rond te kijken. Daarbij had ik zelfs nog tijd gehad om te bedenken waar we heen gingen en waar we ongeveer waren. De andere studenten hadden alle aandacht nodig gehad voor de waarnemingen, om wat rond te kijken hadden ze geen tijd gehad.