terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                        thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 301 - 400     chrono 71 jaar     thema publicaties

 

05-04-2017

oorbellen bekijken

 

313 B 2017

 

Waar je precies heenkijkt is door een ander niet te bepalen. Er loopt geen zichtbare lijn naar het punt waarop je ogen gericht zijn. Een kleine afwijking zal dus niet opgemerkt worden. Als je dus niet precies naar de ogen kijkt, zal dat niet opvallen.

 

Als “in de ogen kijken” te prikkel-gevoelig is, dan is er een handig trucje: naar de oorbellen kijken. Of een ander sieraad dat de meeste vrouwen beschikbaar stellen, zoals een ketting of piercing. In India hebben veel mensen daarvoor een gekleurde stip op het voorhoofd. De meeste vrouwen identificeren zich met hun sieraad, en dat is bedoeld om de aandacht te trekken.

Bij mannen kan een dergelijk sieraad ontbreken, maar dan zijn die meestal niet zo gericht op oogcontact. Eventueel kan je je ogen/aandacht ook richten op de mond, tenzij dat ook te veel prikkels oproept. Dan is het puntje van de neus ook nog beschikbaar.

 

Als datgene waarnaar je kijkt je aan het glimlachen brengt, wordt dat meestal geïnterpreteerd als vrolijkheid = vriendelijk. Zorg er in dat geval wel voor dat het lachen niet te uitbundig wordt, want dat kan als uitlachen worden gevoeld. Maar als je mimiek beperkt is (zoals bij mij) dan is de glimlach meestal ook al beperkt.