terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 201 - 300         chrono 30 t/m 34 jaar            thema werk

 

04-04-2017

grotere staart nodig

 

280 F 1979

 

Berekeningen voor het nieuwe project F28S leverden op dat het horizontale staartvlak circa 30 % groter moest worden dan eerder geschat. De chef was verbaasd, de collega (die dit had uitgerekend m.b.v. mijn programma CTR) ook. Hoe was dat mogelijk?

Ik kon dat uitleggen: niet-lineariteiten op de liftkrachten t.g.v. invalshoek en roeruitslag die ik had ingebracht evenals de niet-lineariteiten op de scharnier-waarden van het hoogteroer. Daarvóór werden deze waarden gelineariseerd gebruikt.

De chef vroeg waarom dat niet eerder gevonden was. Mijn antwoord: “Dat was niet nodig volgens jou”. Dat was dus een regelrechte beschuldiging van de chef, achterhaalde ideeën in mijn ogen.

 

Die chef had vóór mij deze zaken gedaan. Hij dacht dat hij dat nog het beste wist, maar volgens mij was zijn kennis verouderd sinds hij (als chef) zich niet meer dagelijks daarmee bemoeide. Zelf zag hij dat blijkbaar niet in, of dat was nog niet tot hem doorgedrongen.

Ik was er zeker van, dus dan moest hij dat maar leren accepteren. Ik vond dat toen normaal, en zei dat in het bijzijn van die andere collega, zoals hierboven vermeld.

 

Achteraf misschien niet zo handig om dat zo openlijk te ventileren. Maar het was wel juist.

Dit moment kan hebben bijgedragen aan het feit dat collega's maar liever niet te veel met mij wilden omgaan. Dat zou hun carrière-kans misschien verslechteren.