terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                                thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 201 - 300        chrono 10 t/m 19 jaar        thema vakantie

 

 

3012-2016

 

kaartlezen op vakantie naar Denemarken

 

 

 

279 V 1963

 

 

 

Voor onze gezins-vakantie gingen we in 1963 voor het eerst met de auto, en wel naar Denemarken. Al vrij snel bemoeide ik me zeer actief met de navigatie: het kaartlezen vond ik erg leuk. Ook werd al snel duidelijk dat ik goed overweg kon met de route-beschrijving.

 

 

 

Gedurende de gehele vakantie bleef ik de navigatie doen, naast het in- en uitpakken van de bagage, zie fragment 103. Met deze “taken” was ik zo intensief bezig, dat ik van mogelijk geharrewar in het gezin niets heb gemerkt, hoewel dat er ongetwijfeld was.

 

 

 

Tijdens de terugweg was ik zo enthousiast met de navigatie bezig, dat ik naast degene die reed kwam zitten. Als er van chauffeur werd gewisseld, dan rustte ik even uit, maar ging weer verder als navigator. Ik bleef ook de hele nacht wakker, tot het moment dat we weer in Nederland aankwamen. Pas toen ging ik slapen, want ik was toch wel moe. Toen ik weer wakker werd was iedereen al lang op. Maar ik had zeer prettige herinneringen aan deze vakantie.