terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht            aspie 201 - 300         chrono 70 t/m 79 jaar          thema gezondheid

 

16-10-2016

meer mobiliteit door TAXbus en Valys

 

269 G 2016

 

Vanwege mijn verslechterde gezichtsvermogen leek het mijn begeleidster beter om daar toch maar iets voor te regelen: TAXbus & Valys.

 

Nadat ik een pasje voor de TAXbus had ontvangen en een rit had uitgeprobeerd, ondervond ik het gemak en de bijbehorende verhoogde mobiliteit. Dus al snel deed ik ook een aanvraag voor Valys. Toen ik ging uitproberen hoe de mogelijkheden waren voor een dagje uit naar Delft, bleek dat ook mogelijk te zijn met een reis volledig met taxi voor circa €12,00 duurder dan met de trein. Dus maar eens mezelf verwennen! Met Valys naar Delft: heen helemaal per taxi. Na meer dan 10 jaar weer eens over de autoweg in plaats van per trein. Zo kon ik nog eens de oude route bezien, voor zover mijn verslechterend gezichtsvermogen dat nog toeliet. Zelf rijden deed ik al ruim 10 jaar niet meer. Zie fragment 269 over dat dagje in Delft.

 

Enkele dagen later realiseerde ik mij dat ik al ruim een jaar lang niet meer naar Delft was geweest. Maar door deze mogelijkheid was dat opeens weer wel aantrekkelijk.

 

Met de TAXbus wordt mijn mobiliteit ook hoger. In het donker naar een bushalte lopen is dan opeens niet meer nodig. Een keertje een avond ergens heen kan nu wel weer. Zeker voor de wintermaanden geeft dat meer mogelijkheden. Een bezoek aan een lotgenoten bijeenkomst wordt hiermee niet meer gedemotiveerd door het donker. Zo hoef ik niet meer zo vaak thuis te blijven.

 

Nog weer een paar dagen later realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk zelf niet zo snel de actie genomen zou hebben om die pasjes aan te vragen. De motivatie om ergens mee te beginnen is er vaak wel als het voor anderen bedoeld is of als ik iets beloofd heb, maar als het alleen maar voor mezelf is dan lijkt de motivatie niet sterk genoeg. Mijn begeleidster heeft de aanvraag in gang gezet, waardoor het wel snel is gebeurd. Nu ik de voordelen inzie ben ik er wel erg blij mee. Dus voortaan niet zo terughoudend zijn als het voor mezelf bedoeld is. Voor de buitenwereld lijkt dit waarschijnlijk ook weer op “weerzin” tegen verandering!