terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 201 - 300         chrono 35 t/m 39 jaar      thema werk

 

05-03-2017

sneller dan de chef kon uitleggen

 

261 F 1982

 

Op een dag kwam er iemand mijn kamer binnen met de vraag of er in de resultaten van de berekeningen met het programma CTR enkele extra gegevens konden worden berekend en toegevoegd. Mijn chef was toevallig in de kamer aanwezig, en hij begon meteen een betoog dat het niet mogelijk was om die extra berekeningen uit te voeren. Bovendien waren die resultaten volgens hem niet nuttig.

Terwijl hij omstandig bezig was zijn argumenten tegen de bezoeker uiteen te zetten, begon ik met het aanpassen van het programma, want ik vond de gevraagde informatie wel nuttig. Circa 5 minuten later was mijn chef nog steeds bezig met zijn betoog, terwijl ik de aanpassing al had voltooid en gecontroleerd. Ik zei de bezoeker dat ik de aanpassing al had verwerkt en dat hij de gegevens in zijn volgende berekeningen zou terugzien. De bezoeker bedankte mij, draaide zich om en liep weg. Mijn chef reageerde wat verstoord, maar toen ik hem zei dat de aanpassing al klaar was, vertrok hij mopperend.

 

Die chef wist niets van programmeren, en zijn verhaal was volgens mij een bewijs van zijn onwetendheid op dit punt. Hij wist niet hoe hij dit zou moeten uitvoeren, maar dat betekende voor mij niet dat het niet zou kunnen of mogen. In die tijd vond ik dit niet ongewoon, want ik wist dat hij niets van computers begreep.

 

 

Maar als ik er nu over terug denk, dan moet ik constateren dat ik sociaal “onhandig” heb gehandeld, en dat anderen zo niet hadden durven optreden. Ik was me van geen kwaad bewust, en dacht helemaal niet aan mogelijke consequenties. Maar die zijn er waarschijnlijk wel geweest, maar dat heb ik nooit in de gaten gehad. Dat ik van de volgende chef jaren later te horen kreeg dat ik eens een wat minder goede beoordeling had gekregen, kan daar mede door veroorzaakt zijn.