terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 201 - 300         chrono 60 t/m 64 jaar          thema gezondheid

 

04-12-2016

TIA

 

256 G 2008

 

Op een zondag-middag in de zomer van 2008 merkte ik opeens dat mijn rechter pink niet meer goed werkte: af-en-toe klikte ik ongewild met mijn rechter pink op de rechter muisknop. Ik had blijkbaar niet meer de volledige controle over mijn rechterhand. Toen ik wilde opstaan bleek ik ook een probleem te hebben met mijn rechter been. Ik hoorde mijn buurvrouw die op haar balkon zat, en ging met enige moeite naar buiten op mijn balkon. Toen ik mijn buurvrouw wat wilde vragen kon ik bijna geen woorden meer vormen. Mijn buurvrouw zei me toen meteen 112 te bellen, maar ik dacht toen al meteen dat ik het probleem niet goed zou kunnen vertellen. Ze zei me toen naar haar voordeur te komen, en nodigde me daar uit om in haar huiskamer te gaan zitten. Ze heeft toen 112 gebeld en verteld wat er met mij aan de hand was. Al snel kwam er een ambulance met 2 hulpverleners die mijn bloeddruk gingen opmeten. Deze bleek erg hoog te zijn, dus ik kreeg snel wat medicijn. Mijn rechter hand en been leken wel weer te functioneren, evenals mijn rechter gezichtshelft. Ik leek ook weer gewoon te kunnen praten. Aangezien er verder niets gevonden werd kreeg ik het advies om de volgende maandag een afspraak te maken met het ziekenhuis, bij de afdeling neurologie.

 

Ik kon die woensdag terecht, maar het onderzoek leverde niets op. Alles leek voorbij en er was nergens enige schade te constateren. Een geneesmiddel tegen hoge bloeddruk moest ik toch maar nemen, evenals een bloedverdunner. Er leek sprake geweest te zijn van een TIA, maar zeker was dat niet. Aangezien ik vanwege mijn oogprobleem al was gestopt met autorijden, was daarvoor geen verdere actie meer nodig.

 

Enkele weken later merkte ik dat er toch een na-effect was met mijn rechter been: ik liep soms wat te slepen met mijn rechter voet. Ik bedacht toen: er is een bug gekomen in het loopprogramma van mijn rechter been. Ook bleek dat mijn rechter pink nog niet volledig onder controle was. Dat is nu nog zo. Ook het lopen gaat niet meer helemaal goed.

 

Dus dankzij de hulp van mijn buurvrouw en de snelle hulp, lijkt alles nog redelijk goed afgelopen.