terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 1 - 100         chrono 60 t/m 64 jaar          thema gezondheid

 

02-10-2016

cooling-down

 

253 G 2007

 

In het voorjaar van 2006 fietste ik een keer van Oirschot aar Breda. Die dag was er een matige oosten wind, dus wind in de rug. Ik reed rustig en haalde makkelijk 30 km per uur. In Breda, op weg naar het station, moest ik voor een rood stoplicht wachten. Het vak voor links afslaand verkeer was smal, maar het deel dat het dichtste bij het stoplicht lag was bedoeld voor fietsers (zoals aangegeven stond op de weg). Voordat het licht voor mij op groen sprong, werd ik een beetje duizelig. Ik was even bang dat ik zou flauwvallen. Maar gelukkig gebeurde dat niet, en kon ik naar het station fietsen.

 

Tijdens de treinreis bedacht ik dat de pillen tegen hoge bloeddruk die ik slikte, misschien wel de oorzaak waren geweest. Dus het eerstvolgende consult bij de huisarts vertelde ik wat er gebeurd was, evenals mijn bezorgdheid. De reactie van de huisarts was voor mij onbegrijpelijk. Hij reageerde met de opmerking: “Ja, dat is cooling-down”. Op mijn verbaasde blik vervolgde hij: “volgende keer maar beter opletten. Verder is er niets aan de hand”.

Thuisgekomen kon ik niets bedenken over deze woorden. Aangezien ik toch al enkele keren het gevoel had gehad, dat ik met deze man niet kon opschieten, heb ik toen besloten om te stoppen met die pillen tegen hoge bloeddruk, en niet meer naar deze huisarts te gaan. Maar bij een andere praktijk deden ze moeilijk: ik moest eerst naar de oude huisarts om het uit te praten. Dan kon die huisarts mij naar een andere praktijk doorverwijzen. Toen ben ik gestopt met bezoek aan de huisarts, en met medicijnen innemen. Tenslotte had ik vanaf 1964 tot 1994 ook geen huisarts gehad, en dat was prima gegaan.

 

Later kreeg ik van iemand te horen dat cooling-down een manier was om na een inspanning rustig wat af te koelen bij een geringere inspanning. Maar ik had natuurlijk niet bij een rood verkeerslicht kunnen doorrijden met de reden van cooling-down! Dus de opmerking van die huisarts was onzinnig geweest.