terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                          thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 201 - 300       chrono 20 t/m 29 jaar      thema relatie met ouders

 

26-12-2016

noodgeval volgens Toos

 

249 C 1969

 

Toen ik in 1969 bij NN ging halve dagen ging werken, heb ik een onbewaakt ogenblik mijn moeder (op haar vraag) het telefoonnummer van de afdeling waar ik werkte gegeven. Ik heb haar meteen daarna gezegd dat ze dat alleen voor noodgevallen mocht gebruiken.

 

Een paar maanden later werd ik door de groepsleider geroepen, want er was een telefoongesprek voor mij. Het bleek mijn moeder, die mij gewoon even wilde horen. Ik stond bij het bureau van de groepsleider, tussen de andere werkende collega's. Toen ik vroeg wat er was zei zij: “ik heb je stem al een week niet gehoord, dus dit is echt wel een noodgeval”. Ik heb toen beloofd haar die avond vanuit het studentenhuis (waar ik in de ochtend en in de avond normaal bereikbaar was) te zullen bellen. Ik probeerde zo weinig mogelijk de anderen te storen, want er waren maar 2 telefoons op de afdeling (van 16 medewerkers). En ik heb me bij de groepsleider verontschuldigd over de onnodige verstoring.

 

Toen ik mijn moeder die avond belde heb ik haar verteld dat ik mijn baan zou kunnen kwijtraken, als ze dit vaker zou doen. Maar zij vond dat ze toch juist had gehandeld, want voor haar was dit een echt noodgeval geweest. Zoals gewoonlijk was zij daarna bijna voortdurend aan het woord, zodat ze mijn stem nauwelijks te horen kreeg. Dat was dus duidelijk een verzonnen smoes geweest, maar zelf had zij dat niet in de gaten, en uitleggen had geen nut.