terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                                thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 201 - 300        chrono 60 t/m 64 jaar        thema vakantie

 

22-12-2016

Big five + sleeping Rhino

 

246 V 2008

 

Tijdens mijn vakantie van 2008 in Zuid Afrika ging ik ook mee met een safari door het Krügerpark. Na de overnachting stonden we vroeg op om in de vroege ochtend te beginnen. Want dan had je de meeste kans op het “spotten” van wilde dieren. Misschien zouden we de kans krijgen om 1 of meer dieren van de “big five” te spotten.

 

Al snel zagen we een kudde olifanten en wat later ook nog enkele leeuwen. Een uur later hadden we ook al een neushoorn gezien. Over de radio werd gemeld dat een luipaard was gespot, met een prooi. Na circa 10 minuten rijden bereikten we de plek in zicht-afstand van de boom waarin het luipaard met zijn prooi was geklommen. De afstand was te groot voor mij om het dier te zien. Ik heb toen maar een foto gemaakt, gevolg door eentje met ingezoomde instelling. Een medepassagier zei dat de luipaard volgens hem wel op de foto stond, dus hoopte ik er thuis op de computer eens goed naar te kunnen kijken. (Weer thuis in Nederland kon ik echter geen luipaard op die 2 foto's ontdekken, dus geen beeld gezien.) Later die middag zagen we ook nog een grote kudde buffels, dus alle 5 in 1 dag gespot. En alweer merk ik dus dat ik vaak veel geluk heb, en deze keer niet door een goede voorbereiding. Alles volledig te danken aan de goed kennis van de gids.

 

Het meest opvallende vond ik de”slapende” neushoorn: hij lag zo “vredig” in de middagzon. Maar ik vroeg me af of dat werkelijk een vredige slaap was, want de oren leken wel gespitst. Pas later zag ik dat die oren inderdaad gespitst waren: 1 naar voren en 1 naar achteren. Dat lijkt mij een teken dat de neushoorn erg alert was, en dat de gesloten ogen niet als veilig signaal gezien moesten worden. De gids/chauffeur bleef ook maar kort staan. En de gids vroeg ons om stil te zijn. De foto is overigens genomen zonder inzoomen.

Toen later die middag een olifant zijn oren breed uitstak, reed de jeep heel snel een flink eind weg om er zeker van te zijn dat er niets met ons zou gebeuren. Wij waren al een flink eind weg toen de olifant in beweging begon te komen, maar hij achtervolgde ons niet. Blijkbaar waren we af ver genoeg weg. De mensen daar zijn dus zelf ook erg alert!

 

Hieronder de foto: 1 oor voorwaarts, en 1 oor naar achteren gespitst.