terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                                thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 201 - 300        chrono 50 t/m 59 jaar        thema vakantie

 

23-12-2016

takken in gezicht in Schotse trein

 

231 V 2005

 

Tijdens een treinvakantie door Engeland en Schotland, was er ook een traject door de bosachtige streek in noord Schotland. Een vrouw noemde de omgeving “leafy”. Regelmatig sloegen de takken tegen de ramen van de trein. Na een tussenstop, waarbij een man in onze coupe was ingestapt, wilde die man blijkbaar wat naar buiten kijken. Hij draaide het smalle raam (smal in hoogte) open en stak zijn hoofd naar buiten. Meteen kreeg hij een paar takken in zijn gezicht. Hij leek het nog een keer te willen proberen, maar bedacht zich blijkbaar. Dat moet wel een toerist geweest zijn die onbekend was in Schotland. Het volgende station stapte hij alweer uit.

 

Mijn reisgenoot was net zo verbaasd als ik over deze onhandige actie. We hadden geen tijd gehad om hem te waarschuwen. Maar al snel vergaten we dit voorval en keken geboeid naar het woeste landschap, voor zover dat zichtbaar was op stukken met minder takken of bos.

 

Later kwam nog bij me op dat dit een beetje doet denken aan de gewoonten bij de Finse sauna: daar slaan de mensen zich met berkentakken op de rug, waarvan ze blijkbaar een voordeel verwachten. Is dit een poging geweest om een Schotse varianten uit te proberen? Ik heb er tot nog toe nog geen verdere berichten over gehoord, maar met die lange donkere dagen weet je maar nooit wat dat voor gedachten bij mensen oproept.