terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                                thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 201 - 300        chrono 60 t/m 64 jaar        thema vakantie

 

02-11-2016

koffer kapot op Java

 

229 V 2010

 

Tijdens mijn wereldreis ( fragment nr. 27) beleefde ik een onaangenaam moment op Java bij de ferry naar Bali. Na aankomst van de trein zouden we naar de ferryboot gaan. Plotseling pakte een Javaanse man mijn koffer (met handgreep nog uitgeschoven) en rende er mee naar een riksja. De koffer werd bij de andere koffers gegooid met de handgreep nog uitgeschoven, om naar ferry te brengen. Daar aangekomen bleek de steel gebroken, dus koffer was niet meer met behulp van de wieltjes te vervoeren. De dragers hadden hun geld al gekregen van de gids, en waren dus al weg. Toen ik de kapotte steel ontdekte en kwaad werd, zat de drager iets verderop met enkele andere dragers te lachen (om die rare toerist). Ik zou de koffer moeten dragen over de loopplank. Een andere man uit onze groep droeg hem voor mij, en probeerde eenmaal aan boord mijn boosheid te sussen. Dat kan je toch claimen bij je reisverzekering? opperde hij. Maar hoe ik verder moest (naar Bali, Hongkong, Delhi, Amman)? Dat was geen oplossing, en het eigen risico betekende vrijwel geen vergoeding vanwege de dagwaarde: aankoop in 2008 voor € 180 (vanwege opruiming) 1e jaar 2008 30%, 2e jaar 2009 20%, 3e jaar 2010 20 % = 70 % vermindering levert een dagwaarde van € 54. Met een eigen risico van € 50 betekent dat een uitkering van € 4. Een nieuwe koffer van hetzelfde merk of soort kost in 2010 € 320. Dus schade zelf te betalen = € 316! Daar moest ik dan blij mee zijn? En een nieuwe koffer vinden in een klein dorpje op Bali? Dus ik werd alleen maar kwader van die “sussende” woorden. Die leken alleen maar bedoeld om mij te laten ophouden met mopperen, en niet om mij te helpen. De resterende 5 dagen met die groep verliep dus niet meer zo soepel.

 

En mijn vakantie gedurende de resterende 4 weken was wel wat onhandiger. De koffer kon ik na thuiskomst niet meer repareren, en dus weggooien. Maar aangezien al mijn spaargeld aan deze reis was opgegaan, lagen er geen grote reizen meer in het verschiet. Dus de nieuwe koffer kon wel wat kleiner zijn.