terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                          thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 201 - 300      chrono 30 t/m 34 jaar       thema diversen

 

10-01-2017

eigen zitbank maken

 

217 D 1976

 

In 1976 kocht ik een eigen huis. Veel meubels had ik niet, want daarvoor was geen plaats op een studentenkamer. Ik besloot om zelf een zitbank te maken, gebaseerd op een zitbank die ik had gezien. Maar de rugleuning daarvan vond ik te laag om comfortabel te zitten. Dus ontwierp ik mijn eigen zitbank met een hogere leuning. Vanwege de geringe ruimte in de zitkamer ( van slechts 4 bij 5 meter ) werd het een 3-zits bank uit 1 stuk. Het resultaat beviel goed, en heeft de 14 jaar dat ik in dat huisje woonde dienst gedaan.

 

Maar toen ik een ander huis kocht werd deze zitbank, wegens slijtage en slapper-worden van de vering, gesloopt. Ik kocht een nieuwe bank, deze keer een leren bank.

 

Die eerste bank moest van een klein budget, en moest dus goedkoop. Het ontwerpen en maken verliep snel, en werd precies naar mijn wens.

Voor de tweede zitbank was er een veel ruimer budget beschikbaar. Bovendien had ik enkele maanden de tijd voordat ik kon verhuizen. Ik bezocht meerdere meubelboulevards door het hele land om te bepalen wat voor zitbank ik wilde. Toen ik een leren zitbank vond die aan mijn wensen voldeed, heb die gekocht en de afleverdatum (plus het nieuwe adres) afgesproken. De zitbank paste perfect in mijn nieuwe woonkamer, en ook in mijn interieur.

Als perfectionist kon ik opnieuw tevreden zijn.