terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 1 - 100      chrono 10 t/m 19 jaar    thema jeugd & school

 

31-03-2016

bomenklimmen

 

19 J 1957

 

Als jongen was ik gek op bomenklimmen. Hoewel ik wel wat dik en zwaar was, liep ik vaak over de dunste takken. Op een keer bij het tikkertje spelen, was ik in een grote den geklommen. De jongen die mij wilde tikken kwam achter mij aan, en dacht mij wel te kunnen pakken. Maar ik week uit naar een paar dunne takken hoog in de boom. Toen hij achter mij aan kwam en dacht me te hebben, liep ik nog verder naar het uiteinde van de tak en toen deze tak ver doorboog liet ik me langs de buitenkant van de dennenboom naar beneden glijden.Die jongen durfde het niet aan om mij te volgen, want het was wel ongeveer 5 meter. Zo ontsnapte ik aan hem.

 

Een andere keer kom ik vlug een dunne boom in. De tikker klom er maar een klein stukje in en bleef daar wachten, zodat ik er volgens hem niet uit kon ontsnappen. Maar ik klom nog hoger, totdat de boom zover (opzij) doorboog, dat ik er uit kon springen zonder aangetikt te worden.

 

Ik was dus niet bang. Na mijn diagnose las ik dat mensen met autisme vaak geen angst hebben, en niet bang zijn. Ik herken dat in deze voorvallen.