terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht     aspie 101 - 200      chrono 40 t/m 49 jaar      thema werk

 

08-03-2016

geen leidinggevende willen worden

 

158 F 1988

 

In de kantine hoorde ik mijn een afdelingschef praten met iemand anders over hoe zijn benoeming tot chef was gegaan. Hij zei: “dan wordt je opeens gevraagd, en dan kun je niet weigeren”.

Ik bedacht toen dat ik mezelf absoluut niet zag als iemand met leidinggevende capaciteiten. Daar had ik zeker geen zin in, maar hoe kun je daar voor zorgen? Misschien moest ik er maar voor zorgen dat ik die vraag nooit zou krijgen. Ik besloot toen om regelmatig mijn afkeer te laten horen van een dergelijke functie.

 

Toen in 1988 Jack onze chef was, en onze groepsleider Berend een andere functie kreeg, werd duidelijk dat er een nieuwe groepsleider nodig was. Op een dag kwam Jack mijn kamer binnen, toen er verder niemand was. Hij begon over het vertrek van Berend, en dat er dan iemand anders groepsleider moest worden. Voor ik er over kon nadenken zei Jack: “jij wil dat niet, dus dan moet ik iemand anders vinden”. Opgelucht dacht ik: “gelukt”. De volgende vraag van Jack was: “wat zou je ervan vinden als ik Wim vraag”? Ik reageerde instemmend, en al snel werd Wim benoemd.

 

Mijn plan had dus gewerkt! Ik bleef specialist, en daar was ik erg tevreden mee.