terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 101 - 200    chrono 20 t/m 29 jaar     thema studie

 

27-08-2016

4e studiejaar

 

146 S 1967

 

In het 4e studiejaar ging ik nogmaals in het sociëteitsbestuur, nu als commissaris maaltijden. Aangezien er niets op papier stond over de mogelijke menu's (juffrouw Nel bedacht dat altijd), ging ik die gegevens verzamelen, en schreef daar ook de hoeveelheden bij per persoon. Het lukte mij erg goed om elke keer een goede schatting te maken van het aantal te verwachten gasten (90 leden, 40 á 60 eters), ook bij voetbalwedstrijden!

 

Toen juffrouw Nel wat moest minderen met werken, werd het idee geopperd om op vrijdag een speciale maaltijd te organiseren. Elke keer zou iemand (zelf, met vriend of vriendin) koken. Ik moest dan de spullen bestellen. De prijs mocht iets meer zijn, maar er werden diverse nieuwe gerechten uitgeprobeerd. Sommige ideeën werden in het normale menu opgenomen (wel iets aangepast).

Deze maaltijden werden een succes en er kwamen steeds meer eters.

 

Bij de bestuurswisseling kreeg ik nog een speciaal compliment. Maar een nieuwe kokkin wilde graag ook op vrijdag werken (= verdienen), dus de speciale vrijdagmaaltijd verdween weer.

 

De studie verliep langzaam. De practica heb ik dat jaar wel allemaal gevolgd en afgewerkt, maar de tentamens schoten er bij in. De lesstof vond ik wel zeer interessant, en ik besteedde veel aandacht aan de dingen die ook met zweefvliegen te maken hadden. Bovenal besteedde ik veel tijd aan het behalen van de RLD-bevoegdheid van “zweefvliegtechnicus” zodat ik onderhoud, inspecties en reparaties aan zweefvliegtuigen mocht uitvoeren.