terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch               chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht            aspie 101 - 200         chrono 65 t/m 69 jaar          thema gezondheid

 

28-05-2016

 

nieuwe tandarts, maar weer snel terug naar vorige

 

127 G 2015

 

Na mijn verhuizing zocht (en vond) ik een nieuwe tandarts in mijn nieuwe woonplaats. Bij het eerste onderzoek werd een uitgebreid gebits-onderzoek gedaan, inclusief een röntgenfoto. De gebitsreiniging was wat uitgebreider dan ik was gewend, maar dat drong niet zo goed tot me door. Er werden enkele gaatjes geconstateerd, dus meteen maar een afspraak gemaakt.

 

Een half jaar later de halfjaarlijkse controle. Daar werd ik eerst snel een kamertje binnengeloodst, waar 2 kleine röntgenfoto's werden gemaakt. Na de controle werd mij een brief met een begroting gegeven, en het advies om een afspraak te maken. Die kon al de volgende week op maandag plaats vinden.

 

Thuis gekomen las ik de begroting en schrok van de geschatte kosten: ruim 300 euro. Dat lezen was op zaterdag-avond. Ik kon dus pas op maandag bellen om opheldering te vragen. Maar dat was al op de dag van de afspraak. Toen ik de rekening van de vorige behandeling bekeek, zag ik dat er een halfjaar daarvoor ook al een Röntgenfoto was gemaakt, maar met een andere aanduiding. Opzoeken van de benaming leverde informatie, waarbij werd geschreven dat dergelijke foto's normaliter 1 x per 3 jaar noodzakelijk konden worden gevonden!

 

Bij het telefoongesprek bleek dat er bij die afspraak gerekend was op het uitvoeren van alle behandelingen die in de begroting stonden. De gebitsreiniging zou nog apart plaatsvinden, maar ook dat was voor een hoge prijs. Mijn totale rekening zou daarmee op meer dan 900 euro uitkomen binnen 1 jaar.

Ik heb toen meteen de afspraken afgezegd, en ben eens uitgebreider naar de rekeningen van deze tandarts gaan kijken. Die heb ik vergeleken met een aantal rekeningen van mijn vorige tandarts.

 

Dit veroorzaakte een plotselinge gedachte-piek: die nieuwe tandartspraktijk was eigenlijk een geldwolvenpraktijk onder het mom van een tandartsenpraktijk.

 

Met als resultaat: ik heb gebeld met die vorige tandartspraktijk. Daarbij bleek dat ik gewoon weer terug kon komen.

 

Tijdens dat telefoongesprek realiseerde ik me dat de totale gesprekstijd bij die nieuwe tandarts bij 3 bezoeken minder was geweest als alleen al bij dit gesprek. Er werd dus veel meer tijd aan mij besteed!

Bij de eerstvolgende controle werd ook goed naar mij geluisterd: al gauw bleek dat mijn “angst” om water in mijn keel te krijgen bij het boren simpel was op te vangen door een rubber lapje. Dat zouden ze meteen in mijn dossier noteren, zodat ik er niet elke keer om hoefde te vragen. De eerstvolgende behandeling was weer prettig als vanouds.

 

 

Ik ben nu weer terug bij een dorps-praktijk. En dat is toch wel een stuk rust-gevender dan een stads-praktijk (met stadse fratsen).