terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:         aspie-logisch              chrono-logisch                      thema-logisch

naar deel overzicht      aspie 101 - 200    chrono 20 t/m 29 jaar     thema studie

 

09-09-2016

baantje bij de Makro

 

121 S 1973

 

Omdat ik met mijn afstudeeronderzoek nagenoeg klaar was, begon ik de opstelling zorgvuldig te controleren en af te breken. Allen dat en het schrijven van het afstudeerverslag moest nog gebeuren.

 

Van het ministerie van defensie kreeg ik het bericht dat het uitstel van militaire diens niet meer verlengd zou worden: ik moest in januari 1974 aantreden. Daarom zocht ik voor de resterende tijd inkomsten. Via een studenten-arbeidsbureau vond ik een baan bij de Makro in Delft: op wisselende tijden opgegeven werkzaamheden uitvoeren. Er waren genoeg uren gevraagd om een redelijk inkomen te verkrijgen. Dus heb me daarvoor aangemeld. Ik werd ingedeeld bij de non-food afdeling, waar de werkzaamheden bestonden uit vakkenvullen of helpen bij de kassa's. Mijn werklust werd blijkbaar op prijs gesteld, want al snel werd ik constant bij de kassa's ingedeeld. Tot ik op een dag werd overgeplaatst naar het vakkenvullen en schoonmaken. Enige tijd later kwam de assistent-leider van de kassa-afdeling naar me toe, en bood zijn excuses aan: niet ik was in de fout gegaan, maar een ruzie tussen 2 kassières in de aanwezigheid van klanten kon zo onderbroken worden. Maar ik moest die dienst nog maar even uit hun zicht blijven. De volgende keer zou alles wel uitgepraat zijn en zou ik weer gewoon kunnen werken bij een kassière. Dat was wel helemaal aan de andere kant van de rij kassa's.

 

Al gauw daarna kwam de chef op vrijdag naar mij toe met de lijst van benodigde manuren. Dan kon ik eerst uitkiezen en werd de rest doorgegeven naar het studenten-arbeidsbureau. Ze waren dus blijkbaar erg tevreden over mij!

 

Dat ik al snel de 6-cijferige nummers van veel artikelen wist, bleek niet in overeenstemming te zijn met de opdracht om van elk artikel het nummer af te lezen en op te lezen. Soms was er een actie waarbij de prijs via een andere artikel-code werd berekend. Dat kwam dan automatisch op de rekening te staan. Dus mijn gevoel voor getallen was hier geen voordeel, sterke nog: ik mocht het niet gebruiken. Dat was wel even wennen.

 

Eind december stopte ik met deze baan want in de eerste week van januari moest ik me melden in 't Harde.