terug naar MIJN AUTISME

naar totaal overzicht:      aspie-logisch                     chrono-logisch                            thema-logisch

naar deel overzicht       aspie 1 - 100        chrono 30 t/m 34 jaar         thema hobby

 

10-01-2016

21 loopings

 

07 Z 1978

 

Ypenburg vlucht 1192 dd. 23-05-1976 PH-418 1h01 900 m 2,5 m/s vanaf Zoetermeer

 

Na een rustige thermiekvlucht op Ypenburg, wilde ik weer terug naar het vliegveld om te gaan landen. Ik vloog boven Zoetermeer. Er stond een wolkenstraat precies boven de te volgen route. Op 900 meter begon ik met loopings richting het vliegveld. Daarbij lette ik wel goed op mij richting en op de hoogte, want ik moest natuurlijk wel op tijd ophouden. Er waren geen andere toestellen in de buurt, dus kon ik doorgaan tot 250 meter vlieghoogte. Ik kwam mooi uit naast het aanknopingspunt, om een normaal landingscircuit te vliegen. Ik had geen idee hoeveel loopings ik had gemaakt, maar ik had de indruk dat het er meer waren door de thermiek onder de wolkenstraat.

Na de landing kwam er iemand op me af met de mededeling dat hij wel 21 loopings had gezien. Of dat vanaf de eerste was kon ik niet achterhalen. Hij vroeg me toen of ik niet duizelig was? Ik voelde me prima, geen duizeligheid of zo. Ik kon dus blijkbaar erg goed tegen stunten.

Jaren later stond er op de kermis in Delft een speciale draaimolen. Als de molen hard draaide werden alle gondeltjes naar buiten geslingerd, bijna horizontaal. Dan ging het wiel over een boog naar de verticale stand. De gondeltjes bewogen dan in een snelle en kleine looping, in minder dan 2 seconden ongeveer. Ook daarin had ik geen last van duizeligheid.

 

Na mijn diagnose (autisme) begon ik er achter te komen dat ik ondergevoelig ben voor heel wat lichamelijk zaken: honger, dorst, pijn, hitte (hete soep) et cetera. Dit lijkt de achterliggende oorzaak te zijn van o.a. het niet hebben van vliegangst of andere vrees. Maar ik doe geen dingen als bungeejumpen. Dat is omdat ik dat niet nuttig vind, ik word er geen beter mens van. Dat is dus terughoudendheid uit beredenering.