Commentaren: 26
 • #26

  Theodora (donderdag, 05 juli 2018 09:18)

  Jammer Arnoud dat je moet stoppen met het plaatsen van stukjes. Net nu je de zaak weer op gang had. Afscheid nemen van iets/iemand is niet altijd eenvoudig...

 • #25

  Arnoud (maandag, 26 februari 2018 08:48)

  Eindelijk mijn website weer terug! Gered uit de klauwen van een prutser.

 • #24

  Theodora (maandag, 02 oktober 2017 19:38)

  Even bijgelezen. Mooie teksten weer! En het is zo goed om te ervaren dat er mensen zijn, ook in het medische circuit, die toegeven dat ze ernaast zaten. Het kan iedereen gebeuren maar het ook toegeven lukt niet iedereen. Heel fijn voor jou, die balsem!

 • #23

  Arnoud (woensdag, 12 juli 2017 12:56)

  11-07-2017
  mijn reactie op de opmerking van Luke

  Een goed gezegde is: onderzoek alles en behoudt het goede.
  Ik heb heel wat dingen onderzocht m.b.t. autisme, en daaruit een aantal goede dingen gehaald die helpen. Ik heb me niets laten aanpraten, maar wel vele zaken kunnen begrijpen. Heel veel puzzelstukjes vielen op hun plaats. Het voelt alsof ik nu beter de richting kan vinden in de doolhof die mijn leven eerst leek. Daarbij ga ik uit van de antwoorden die ik in mezelf vindt.

  Het is waar dat er veel onzin over autisme wordt geschreven, maar dat is door mensen die het verkeerd interpreteren. Ze noemen zichzelf dan deskundig, maar je hoeft niet alles te geloven wat er in boeken of op internet is te vinden.

  Het label dat veel mensen “opplakken” bij autisme betekent niet dat dat een juiste beschrijving is. Ik voel me daardoor niet minderwaardig. Dat veel mensen het nodig hebben om anderen van een label te voorzien, is onontkoombaar. Maar hopelijk zal dat geleidelijk door meer kennis & inzicht verbeteren.
  Het is wel vervelend dat de term “stoornis” er nog steeds aan geplakt wordt. Het is kwetsend en volstrekt nutteloos. Psychologen zouden dat dan ook biet meer moeten doen.

 • #22

  Luke (zondag, 09 juli 2017 19:07)

  Arnoud, de laatste tijd is het mode om overal een label op te plakken, vooral als iemand even niet binnen de geldende norm valt. Mijn advies; Laat je niet gekmaken door al die "...ogen", "...aters" en andere zogenaamde deskundigen. Dat iemand niet zo gemakkelijk contacten maakt en soms wat in zichzelf gekeerd lijkt, dat betekent nog helemaal niet dat je dan asperger hebt, of autistisch bent, zelfs niet "licht". Geen mens is hetzelfde; sommigen zijn extrovert, anderen zijn introvert.
  Je bent een boeiend schrijver en je hebt zo te zien een succesvol leven achter je liggen. Dat wat je schreef over een buitenbeentje zijn op de lagere school, dat herken ik zelf heel goed. En ook daarna was ik niet echt goed in het maken van sociale contacten. Toch heeft geen mens me ooit de term "asperger" aan durven te praten. En dat is maar goed ook, want ik had ze alle hoeken van de kamer laten zien.
  Moraal van het verhaal: Wees wie je bent, en laat je geen flauwekul aanpraten. Want die extroverte types, dat zijn vaak niet de lui waar je het van moet hebben. Genoeg voorbeelden van dat soort lui waar je beter in een grote boog omheen kan lopen (het ultieme voorbeeld; Donut Trump!)
  Groeten!

 • #21

  Theodora Naus (dinsdag, 16 mei 2017 19:26)

  Prachtig stukje weer Arnoud, over dialect in muziek. En gefeliciteerd met je USB-stick!

 • #20

  Ine (maandag, 13 maart 2017 09:43)

  Hallo Arnoud,
  Ik heb even de tijd genomen om weer even op je site te kijken. Wat heerlijk! Je bent een tovenaar met woorden en je verhalen en gedichten zijn zeer de moeite waard. Je schrijft met een gevoel van humor en je gedichten zijn van alle franjes ontdaan en je wordt er 'zichtbaar' door.
  Dank voor het delen van je binnenwereld met mij en anderen.
  Hartelijke groet,
  Ine

 • #19

  Theodora Naus (zondag, 19 februari 2017 15:48)

  Wat fijn dat er mensen zoals Tonny zijn! En dat je haar gekend hebt...

 • #18

  Theodora Naus (maandag, 05 december 2016 09:11)

  Ik ben weer helemaal bij met lezen Arnoud! Leuk om alles te volgen. En de foto's te zien!

 • #17

  regout, wiet (woensdag, 19 oktober 2016 10:18)

  Ik ben erg blij je eergisteren ontmoet te hebben bij de lotgenoten avond van de AIC in de Strausslaan. Ik woon een paar honderd meter daarvandaan. Als je mobiel bent ben je altijd welkom. Ik kan alleen met een van mijn twee autismebegeleidsters op weg, of met Jan Theeuwes, die mij op die avond begeleid heeft. Wiet R.

 • #16

  heidi (dinsdag, 19 juli 2016 14:36)

  je schrijven, bondig en gekant, leest ook wel als een gedicht. Mooie zweef foto's : )

 • #15

  Theodora (woensdag, 01 juni 2016 08:31)

  Ik heb nu net je gedicht '500 km zweefvlucht' gelezen: prachtig onder woorden gebracht en een geweldige prestatie! En inderdaad: heel zuur voor degenen die het niet lukte...

 • #14

  Misa (zaterdag, 30 april 2016 19:36)

  Fijn gedicht, dat gedicht over broden. Dank daarvoor!

 • #13

  Francisca (donderdag, 28 april 2016 14:52)

  Dag Arnoud, ook ik ben via Elfie's stukje op jouw site terechtgekomen. Heel interessant om te lezen, maar soms ook verdrietig. Erg goed dat je jouw verhaal met je medemens deelt.

 • #12

  Theodora (maandag, 25 april 2016 20:46)

  Leuk Arnoud, ik heb het gelezen. De andere stukjes pak ik later nog even, ze schrijft boeiend!

 • #11

  Arnoud (maandag, 25 april 2016 18:37)

  Elfie was hier enkele weken te gast als "schrijver in huis", en ze schreef enkele stukjes.
  Het stukje staat op internet https://www.vn.nl/elfie-tromp-we-maken-er-het-beste-van-in-het-verzorgingshuis/

 • #10

  Theodora (maandag, 25 april 2016 14:54)

  Ik kom hier steeds de naam Elfie tegen. Wie Elfie?

 • #9

  Maureen (maandag, 25 april 2016 14:36)

  Ook ik ben via Elfie op je website terechtgekomen. De eerste kennismaking beviel me goed, ik ben van plan regelmatig een stukje te lezen. Voor mij is het interessant, leerzaam en ontroerend. Dank je wel.

 • #8

  Theodora (zaterdag, 23 april 2016 16:49)

  Ik heb je website gelezen met gemengde gevoelens. Bewonderenswaardig hoe je je staande hebt gehouden bij al het onbegrip om je heen! Erg goed dat je zo veel deelt!
  Ik moest opeens denken aan een slim, beweeglijk jongetje met ADHD (officieel!) dat ik jaren geleden in groep drie had. In welk verband het aan de orde kwam weet ik niet meer maar ik zei op een gegeven moment: 'Iedereen op deze wereld is bijzonder, van ieder mens is er maar één. Je bent allemaal even belangrijk en evenveel waard.' Hij keek me even nadenkend aan en vroeg toen: 'Echt waar juf? Kinderen ook? Ik ook?' Toen ik dat bevestigde zat hij even heel stil. Gelukkig kwam hij vrij snel weer in beweging, anders had ik me zorgen moeten maken...

 • #7

  Jolande (vrijdag, 22 april 2016 08:43)

  Hallo Arnoud, vanmorgen stond de column van Elfie met je verjaardagsgedicht in de app Koos van de VPRO. Weet je dat ik het met tranen in m'n ogen gelezen heb!! Zo blijkt maar weer dat je, als je durft en initiatief neemt veel kan terug krijgen. Maar soms is dat zo moeilijk. Zo dapper dat je dat doet! Een goed voorbeeld!

 • #6

  Bee (zaterdag, 16 april 2016 13:09)

  Ik ben ook via Elfie op je site terechtgekomen. Wat goed van je dat je zo'n positieve draai aan je leven hebt gegeven. De toevoeging aan het gedicht van Toon Hermans vind ik je mooiste gedicht.

 • #5

  Romana (zaterdag, 16 april 2016 12:00)

  Prachtig gedicht.
  Mijn zoon heeft ook autisme dus ik herken wat je zegt.
  Ps nog van harte.
  HOERA!!!!

 • #4

  Yvonne (zaterdag, 16 april 2016 00:51)

  Uw toevoeging aan het gedicht van Toon Hermans vond ik het erg mooi, verdrietig maar toch pakkend.
  Een hartelijke groet,

 • #3

  Willem (vrijdag, 15 april 2016 23:07)

  Mooi verhaal, en ook mooie gedichten!

 • #2

  Huda (vrijdag, 15 april 2016 20:42)

  Via Elfie op je blog gekomen en ik heb er flink veel gelezen. Goed om eens iets over autisme te lezen van iemand die het zelf ervaart en stoer dat je dit allemaal deelt!

 • #1

  Hedwig (vrijdag, 15 april 2016 17:48)

  Vooral je slogan vind ik erg leuk